Magische krachten van kaarsen

magie

De magische krachten van kaarsen

Gaan we even terug naar de ceremoniële waarde van kaarsen, dan spelen deze uiteraard ook een grote rol in het occulte. Mensen die zich verdiepen in moderne hekserij en aanhangers van natuurreligies zoals Wicca geloven soms dat de kaars een magisch hulpmiddel kan zijn. De kaars zou gebruikt kunnen worden om iemand te helen, iemand kracht te geven, te mediteren, enzovoorts. Ook de kleur van de kaars zou hierbij een rol spelen, waarbij elke basiskleur symbool staat voor één van de elementen (water, vuur, lucht en aarde). Er zijn online zelfs verschillende gidsen en tips te vinden over het gebruik van deze zogenaamde ‘candle magic’.

Kaarsen bij magie en rituelen

Het gebruik van kaarsen bij magie en rituelen vraagt wel wat concentratie alsook de kennis van het bepaalde ritueel. Bij kaarsenmagie zijn concentratie en meditatie heel erg belangrijk. Ook het aantal kaarsen en geuren spelen een grote rol. Een kaars mag ook NOOIT aangestoken worden met een aansteker. Het aansteken van kaarsen moet steeds gebeuren met neutrale lucifers. Het doven van deze kaarsen moet gebeuren met de natte vinger of kaarsendover. Een kaars blaas je NOOIT uit !!! Een kaars die uit zijn eigen uitgaat mag je NOOIT opnieuw aansteken. Bij rituelen worden gebruikte kaarsen ook nooit opnieuw gebruikt bij een volgende ritueel.

Zo zijn er ook trouwkaarsen, doopkaarsen, advendskaarsen, paaskaarsen enz.. Veel laat men ook een kaars branden om een wens in vervulling te laten gaan of voor een dierbare overledene.

Hoe je het echter ook wendt of keert en welke symbolische waarde je verder ook aan die brandende producten toekent, niemand zal ontkennen dat een paar brandende kaarsen de sfeer flink verhogen; of je nou een relaxmomentje voor jezelf creërt in bad, je een geurkaars aansteekt tijdens een rustig filmavondje, of je een romantisch diner hebt gepland bij kaarslicht.